2011-08-23

How I got here

However did I get here?
I could tell you a story about it.
But it wouldn't be true.
The truth is I didn't.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!

Jag har det senaste halvåret läst om det s.k. "nonduality" Har sett en hel del klipp på Youtube och läst artiklar på nätet.

Jag minns inte hur jag kom in på detta spår. Men det är ett oerhört märkligt och fascinerande koncept. Och av någon anledning så skapar det en resonans hos mig som jag aldrig känt tidigare.

Konceptet "nonduality" är verkligen helt och hållet "out there" och det är inget mitt förnuft riktigt kan greppa. Jag hade varit tacksam om du kunde berätta vad du vet och möjligen görade det lite klarare för mig. Av det jag har förstått så är ju detta inte ett "tillstånd" man hitta eller ta sig fram till. Man är liksom redan "där"

Hahaha, det jättemärkligt, kan inte du snälla berätta mer, det är så sjukt intressant.

Tack så mycket.

Vänligen
Allen

Anton Larson sa...

Hej Allen!

Kul att du hittat hit. Dock måste jag kanske göra dig besviken. Precis som du själv skriver är "nonduality" inget förnuftet riktigt kan greppa. Det hindrar dock inte förnuftet från att försöka. Genom att konceptualisera, fundera och diskutera "nonduality" visar förståndet på sin fullkomliga oförmåga att fånga essensen.

Mitt sätt att, med hjälp av språket, ändå söka närma mig och åskådliggöra det som alltid är här, men som aldrig kan visas, har mest kommit att bli i formen av enkel poesi. Det finns som du märkt gott om andra som pratar och skriver desto mer om detta. (Jag kan om du så önskar rekommendera några som tilltalar mig.)

Ska jag ge något slags råd är det att fortsätta utforska detta, men inte med intellektet. Använd hellre din fysiska kropp som ett finstämt verkyg vars viktigaste signaler man måste lyssna mycket mycket noga för att uppfatta.

Lycka till!

Anonym sa...

Vad glad jag blir av att du svarade. Tack. Jag tar gärna emot dina rekommendationer på de som tilltalar dig.

Tack.

Allen

Anton Larson sa...

Det finns så många, men Eckhart Tolle, Adyashanti och Florian Schlosser är några som har inspirerat mig en hel del. Jag har aldrig träffat vare sig Adyashanti eller Tolle, men de har gett mig mycket ändå.
Florian har jag varit på flera retreater med och det har varit otroligt värdefullt. Han fick mig att hitta ner i kroppen, på riktigt.