2007-06-09

Lidandets ironi

rädsla för lidande
skapar lidande

4 kommentarer:

Anonym sa...

Så sant så!

Anonym sa...

Rädslor är essentiella men alltför ofta missbrukade funktioner för människans utveckling!

Anonym sa...

Kan vara så att det uppstår kollitioner ibland!

Det är klart att en fallit av hästarna ett par gånger!

Res då på dig och borsta av smutset från din skinande dräkt och räta till din fjäderplym!

Ställ dig nu med en fot på vardera hästrygg medan du tar ett nytt varv runt i cirkusmanegen! Så där, det går ju gallant!

Snart gör du volter och hälsar kanske t.o.m. med ett leende till publiken som inte kan sluta titta på din dödsföraktande och upphetsande konstuppvisning! Publiken applåderar dig för att du klarat av att stirra döden i ansiktet och spottat i det! Och de är ju trots allt, till skillnad från dig, åskådare!

Efter föreställningen belönar du hästarna med lite hästgodis och talar med dem om hur du vill att nästa föreställing ska gå!

Hon som gnägger två gånger heter Pani och luktar lite surt. Hon som stampar med hovarna av bara vana heter Aggir och har en stark myskig ton!

Ibland har du tänkt att skjuta hästarna (pga. deras oförmåga att samarbeta), äta upp dem och lämna cirkusen - men ingen människa har hjärta och gör en sådan sak! Dessutom skulle du hellre låta deras gamla mamma Lidande, som numera mest gör andra klassens föreställningar med den försupne clownen Ugglo [inte en av de där roliga typerna från landet, vars namn ingen kan utala och som får alla att vrida sig i skratt även om dem hävdar så ibland], somna in först, men hon kommer nog leva ett bra tag till speciellt då Ugglos nya fru Åså Sahonatt skämmer bort Lidande med lyxfoder!

Hmm, nu flirtar cirkusdirektören med dig igen...

Kanske kan du 'övertala' honom att sparka de där jobbiga typerna, även om han påstår att de fyller en viktig funktion?

Anton Larson sa...

Oj, en psykadelisk kommentar från herr Knallert! Det svänger fint under skivlingens breda hatt. Vi avnjuter trumpetsolon från yttre rymden hitskickade i en pappask klädd i skyddande aluminiumfolie. Vem kunde ana att fräknarna var den livsform som sist av alla skulle ta till sig filosofin om den brådstörtande elefanten? Inte jag.